A matter of time

Jag tror aldrig jag har velat såhär mycket :O Alltså hur svårt ska det vara att köpa en dator? Jag hade bestämt mig för den där som kostade 5000:- men icke då, jag och min syster hittade en som var ännu bättre som kostade en tusenlapp mer. Och nu velar jag om ifall jag ska köpa den! Jag hade nästan bestämt mig och så kommer Patrik och säger att jag ska kolla runt på massa andra sidor istället för komplett. Såklart gör jag det, + att jag får några andra länkar, och såklart kan jag inte bestämma mig. Även fast jag har bestämt mig för den jag och min syster hittade så kan jag inte beställa den! :O Jag tror att det är för att den kostar 6000:-, det känns lite jobbigt att 6000:- försvinner på en och samma gång när man har sparat ett tag!
Sak samma! Jag beställer antingen imorgon eller senare i veckan, det kan ju faktiskt komma ett erbjudande på någon annan dator som är lika bra, eller likadan som är billigare (a)

Nej usch, nu ska jag faktiskt sova, eller iallafall fixa mig så jag blir klar för sängen ^.-
För övrigt, så hade vi fotografisk bild idag, åh det var sjukt kul! :D Vi skulle fota, och temat var att man skulle stilla en rörelse, och jag, Sara och Petra kom på några bra ideér (a) Men nej, nu ÄR det faktiskt säng dags, natti natti!


bild från dagen


Du vet inte vad du kan förens du har försökt!

Jah, då har en ny vecka börjat och den började riktigt bra! Vaknade upp med min finsate pojk breve mig! :) + att man har sovmorgon idag, till halv tio ;)

Hur som helst, denna helg var riktigt mysig, i lördags var det ju spakväll hos Bella, bastu och allt, så det var myspys på hög nivå! :D Måste göras om någon mer gång, eller? ;)
Vid tolv var jag hemma och packade, och någon minut efter så satt jag i en bil till norrköping, så jag har varit där en snabbis i helgen också :) Kollade på en fotbollsmatch i ösregn, så gjorde sällskap med avbytarna i båset! Vädret klarnade upp efter ett tag, och då sken solen!

Vi åkte hem på kvällen och somnade till filmen På andra sidan häcken! Riktigt söt film om jag får säga det själv! :) Men men, jag ska börja fixa lite, sedan ska jag cykla till skolan :)

ps.1. Bilder från helgen finns, men väljer att inte visa dom!
ps.2. Skulle ju beställa datorn i helgen, men mamma har inte bestämt sig ännu och hon vill tänka lite till, så jag ska skicka efter den kanske idag eller imorgon! Har fortfarande lite ångest, så får la se när jag beställer den!


Vad tycks?



Today is a new day

Då sitter man här och äter frukost då :) Mumsigt!
Igår träffade jag Bella och Linnea, kvällen blev nog inte riktigt som vi hade tänkt oss, men den var bra ändå :) Vi fick ett litet gott skratt när det var en kvinna som trodde att jag och Bella var syskon! ^^ Haha Fanns lite andra saker som hände som man smålog åt också :)

Men denna dag tror jag kommer att bli bra! :) Solen skinner och jag är ganska så pigg, har lust att ta en promenad, MEN det känns lite ensamt! Jah jah, klockan ett idag så ska jag till min kära mor och klippa mig, och senare ikväll blir det spa :D Riktigt mysigt kommer det bli med bastu, ansiktsmasker, hårinpackning och lite gott gott snacks breve :) Och någon gång idag ska jag också beställa datorn! :D *happyface*

Tyvärr måste jag göra lite tråkiga saker idag också, som t.ex. plugga fysik och kemi! Trist är det, men lika bra att få det gjort så jag slipper göra allt imorgon! Men jag pluggar lite senare, för just nu är jag för trött för att tänka ^.-


I wrote your name on a piece of papper

 

Som jag har sagt tidigare går skolan som segast på fredagarna! Men jag har överlevt ännu en fredag! Så nu är det helg och ikväll blir det party med flickorna :) Kommer bli riktigt skojigt,
som alltid! :)

Hur som helst, datorn jag sa att jag inte visste fall jag skulle köpa! Den kommer vara min inom en kort tid! Jag har inte beställt den ännu, för mamma ska också köpa en dator så om hon bestämmer sig för någon ikväll så beställer vi imorgon :D Och då blir det en frakt mindre ;) 
Så det blir ju perfa!


Men nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan börja fixa mig för ikväll :)

HP Compaq Presario

Jag har verkligen ångest. Ska jag köpa eller inte köpa denna dator?
Den kostar ca. 5000:- med frakt och allt!
Så hjälp mig att bestämma ifall jag ska köpa den eller inte, och om det är värt det!?
För isåfall köper jag den så snart som möjligt!

Klicka på bilden så kommer du till plasten jag hittade datorn på!

Sweet dreams

Jah vet ni vad. Det blev ingen promenad, men det gör inget. Mina ben måste få vila en aning ^.-

Jag är iallafall riktigt trött just nu så jag ska faktiskt börja dra mig mot sängen och kolla på en film :) Vet inte riktigt vad jag ska kolla på, men jag lånar min systers dator (eftersom att hon ändå inte är hemma) och där kan det säkert finnas någon bra film :) Så natti natti alla nattmänniskor ;)

Drop it


En dag, eller två, kanske tre?

Jahni, här händer det inte mycket. Finns ingenting att göra heller. Fast jag har stor lust att fota, men vet inte vad/vem. Vädret är lite halvdant så är nog lite riskabelt att gå ut. Men man kanske ska göra det ändå? Solen skinner ju faktiskt :) Fast.... Det är ju inte så kul att gå själv, enligt mig! Hmm.. Jag får se hur jag gör. Kanske tar en fotopromenad, eller så gör jag det inte ^^ Eller så kanske det blir en vanlig promenad? Eller nej det kommer nog inte mina ben klara av, har världens träningsvärk, så träning blir det nog inte! Hur som helst kommer jag väl på någonting! :)

Regn regn regn!

Jah, vädret idag får man faktiskt klaga på!
Det har regnat stup i ett sedan jag vaknade :O Och det var vid halv sju. Nu är klockan snart nio! Och jag som snart ska börja dra mig mot skolan kommer ju vara dyngsur när jag kommer fram! :O Näe, det finns tre väder jag hatar! Närdet regnar, när det är slaks ute och när det blåser riktigt mycket! Finns inget mer irriterande! Jah jah, jag ska borsta tänderna nu och sedan åka till skolan. Hoppas på att det bli uppehåll när just JAG kommer ut (a) haha


Imse vimse spindel klättrar upp för trån

Nej denna kväll blev det ingen promenad. Men instället för det kommer jag nog göra lite övningar här hemma på golvet! T.ex. lite situps, armhävningar, rygglyft och så :) Så ska väl sätta igång lite bra musik nu och sedan slänga mig på golvet och köra lite innan jag drar mig till sängen för att sova :)

ps. har sovmorgon till 09.20 imorgon, såååå skööönt! :D


spindelnät med dagg.


Hemmagjorda ansiktsmasker

Huden ska alltid vara noggrant rengjord INNAN du kladdar på din ansiksmask!



Lugnande:

1 msk honung
1 msk naturell yogurt


Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet.
Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.




Återfuktande:

1 Avocado


Mosa en mogen avocado och applicera den sedan på ansiktet. Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.



Mot acne och finnar:

1 klyfta citron
2 msk vinäger

1 dl vatten.


Blanda ihop ingredienderna och badda sedan noga huden med detta. Fokusera på de delar där du ofta får finnar eller kvisslor.  Den här ansiktsmasken innehåller rikt med c-vitamin vilket gör att du både ser piggare och fräshare ut. Dessutom arbetar den in i porerna och avlägsnar överflöd av fett som ofta leder till acne.
Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten.



Djuprengörande asiktsmask:

1 avokado, 

½ msk vetekli

1 tsk flingsalt 

Blanda ihop och applicera på rengjord hy. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan noga. Detta har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter nu fräsch hy ta plats!

Dripp dropp


Break the ice

Jah, min efterlängtade sovmorgon idag blev ju aldrig av eftersom att det IND-valen började redan igår! Eller vissa iallafall, exempelvis mitt! (Fotografisk bild, om någon undrar ^^) Men det var inte så farligt, förutom att man fick vänta tre timmar till nästa lektion!
Men den första timmen försvann riktigt fort då jag och Petra gick spåret och fotade en massa :) Det är verkligen kul att fota, och nu när jag kommer lära mig ännu mer om min kamera och massa annat så kommer det bli ännu roligare! :D
Dagen i övrigt har varit helt okej. Matten, fysiken och biologin gick ovanligt bra! Enligt mig iallafall ^.- Och vädret kan man inte klaga på heller ^.- Och det ser ut att bli en fin kväll, så det blir nog en promenad för min del. Sällskapet igår kanske har lust att ta en tur idag också? ;)

Petra! :)

Tjingeling, pling pling

Uppdateringen har verkligen inte varit bra. Men det kommer nog bli lite si och så med den, ibland har jag helt enkelt annat för mig och har inte tiden till att blogga, men någon gång kommer det ;) Som nu, och det kommer troligtvis bli ganska så långt om just DENNA DAG!

Iallafall, sov i norrköping natten till idag. Hade sovmorgon till 09.30 så det fanns perfekta tågtider på morgonen! Men iallafall, jag skulle köpa biljetten i en sån sär automat som finns, jag har lärt mig den nu så det går fort att klicka in allt! Men när jag ska stoppa in kortet och betala så står det "kortet ogiltigt!" Jag fattade ingenting så jag klickade på försök igen. Men det stod samma sak igen, och då kan jag säga att jag fick världens klump i magen! Det var fullt av männsikor som stod i kö till kassan, det var mindre än tio minuter kvar tills tåget skulle komma och jag fick PANIK! Ringa mamma och visste inte vad jag skulle göra, men hon sa att jag skulle testa igen och också torka av den där svarta saken på kortet, och som tur var funkade det! Paniken satt kvar en ett bra tag under denna dag faktiskt :O

Hur som hest, trodde jag skulle sluta tidigt idag, eftersom att vårat individuella val egentligen skulle börja vecka 36, men icke då, här ska man gå lektion till kvart i fyra! Men så farligt var det inte, tiden gick fort och vi fick också sluta en aning tidigare :)
Jag cyklade ner på stan när jag slutade, och där väntade Bella,  vi tog en gammal hedlig lunch/middag på coffee house, men denna gång blev det en skaldjurssallad för mig :)
Efter det började vi cykla bort från stan, och vi satte oss utanför gamla konsum. Blev en massa snack och skratt, och vid halv nio var jag hemma! Men då får man helt plötsligt ett sms av Erica som ville ta en kvällspromenad och hon frågade om jag ville följa med! Och självklart, vem säger nej till en promenad? :D Iallafall, det blev på med skor och en varm tröja och dra med sig stavarna ut på en promenad som varade ca en timme :) Riktigt skönt var det. Men jag känner att jag kommer få träningsvärk imorgon! ^^ Men nu är ni nog trötta på detta inlägg så jag ska ta och sluta. Ska borsta tänderna och sedan krypa ner i min mjuka säng :) Så natti natti allesammans :) Hoppas ni haft en mysig dag :D

And his back

Jah, efter ca två timmars väntan på den super lilla flygplatsen så fick jag se min patrik tillslut :) Men han visste ju inte att jag var där så jag gick efter dom en stund innan jag hälsade ^.-Han blev skapligt chockad som var ganska så gulligt ^.- Och han är inte brun, utan röd som en kräfta ;) Haha, kanske inte så kraftigt röd, men ändå (a)

Men men, jag är sjukt trött så ska väl börja dra mig mot sängen snart.

Ha'de

I'm like a zombie!

Jag säger då det. Jag trodde aldrig att jag skulle överleva denna skoldag :O Det finns ingen segare dag kan jag säga!Har bara fyra lektioner + lunch, men tre av dom fyra lektionerna är ca 1.5 timme långa :O Det går verkligen segt! Men Maria var snäll idag och släppte iväg oss lite tidigare. Då blev det en fika på stan med Sara :) Och det var en liten unge där som var hur charmig som helst! Och den hade världens sötaste grimager som man inte kunde göra annat än att skratta åt ^^

Iallafall, nu är man hemma men snart ska man iväg till norrköping och överraska pojken min på flygplatsen  :) Och hur kommer man till norrköping då? Jo jag har världens snällaste vän som faktiskt skjutsar mig dit :O Och sen åker han hem igen direkt. Inte många som skulle göra det kan jag säga. Så jag vill ge honom världens största guldstjärna (a) Fast innan han åker får han följa med in och hjälpa mig med att hitta (a) haha 

Men vad ska man göra till klockan sex då? Jag har ingen aning faktiskt! Får la sitta här och uggla lite, och sen packa lite förståss :)


Långt långt bort

Näe men då har man överlevt ännu en skoldag ^^

Efter skolan så mötte jag min syster, vi skulle köpa tandborte och kalendrar på stan! Och vid JamJam så mötte man Bella också :D Skoj att se henne :)
Hur som helst så hittade vi det vi sökte efter ^.- Och nu är man hemma, har precis ätit mat som blev potatis, köttbullar och sås :) Riktigt gott faktiskt, och nu är jag verkligen mätt!
För övrigt måste jag ännu en gång säga att jag är sugen på att köpa en bärbar dator. Så om någon vet någon bra som inte kostar allt för mycket (inte mer än 10 000) så skulle det vara snällt och du tipsar mig om den. :) Själv är man usel på vad som är bra och inte bra, men man har ju lite vänner från IT som jag hoppas hjälper mig (a)


Men men, imorgon kommer min finaste pojk hem.
Saknar honom riktigt mycket så ska bli skönt att få träffa honom igen! :)



Bild tagen uppe på taket, kan säga att det är en riktigt fin utsikt därifrån på kvällen!

Kingston 4GB USB!

 

The first day in school

Jah så farligt var det väl inte, förutom att man fick läxa första dagen i fysik! Inte mitt favortiämne direkt, men men sånt överlever man. Ska iallafall göra den lilla läxan imorgon så att jag slipper den sedan! Hade tänkt göra den idag, men det kom annat ivägen som var lite roligare ^^

Iallafall, dagen bestod av upprop, kolla klasslistan så att den stämde, fick lite papper, en penna och ett USB! :O 4GB var det också :O Det är ju fan skit bra! :D  + att det är kingston! (Har hörde att det märket är bra) Iallafall, vi fick också vårat schema som faktiskt är ganska så soft för min del :) Det finns väl någon jobbig dag eller så. T.ex. fredagar då man slutar 15.10 :O Så sent tycker inte jag att man ska sluta på en fredag! Men men, inte jag som bestämmer! Jag är iallafall ganska så nöjd :)

Meeeen. Vad händer ikväll då? Nej absolut ingenting, är seg efter denna dag så ska nog börja fixa mig för sängen :) Så hoppas alla som började skolan idag inte har haft det allt för besvärligt och jobbigt :) För imorgon blir det värre ;)


Early morning

Jah då är det ca en halvtimme kvar tills jag börjar skolan för första gången efter sommarlovet! Morgonen har inte varit så jätte jobbig, men kvällen däremot! Jag har knappt kunnat sovit en blund! :O
Men det blir nog bättre med det. Var troligtvis bara nervös för någonting helt onödigt!
Iallafall, jag ska fixa det sista sen ska jag börja cykla mot duveholmsskolan! Så ha en bra dag, det ska iallafall jag försöka med ^^

Man kan inte veta allt

Idag har man int gjort så mycket nytta. Har mest suttit vid datorn och mixat med denna blogg som ibland inte alls vill som jag! Men men.. det funkade fint tillslut, förutom en liten grej som jag får fixa någon annan gång.

Förutom att ha suttit vid datorn idag så har jag också lagat mat, och tvättat lite. Sen har jag också flyttat sängen i mitt rum. Så nu är den på en annan ledd än tidigare. Lite trångt när man kommer in, och lite ovant överhuvudtaget. Men man vänjer sig! Om inte så får jag väl flytta tillbaka sängen, inte så svårt direkt.. Fast egentligen skulle jag vilja möblera om mer i mitt rum, men det är så litet och datorn kan inte flyttas någonstans pga alla sladdar. Fan jag måste köpa en bärbar, MYCKET lättare, och knappt en ena sladd! Men men, det får bli en annan dag...
Föresten, när jag började knuffa på sängen så började en fruktansvärd huvudvärk komma + en jobbig illamående känsla som fortfarande sitter i! vet inte vad det kan bero på.. Eller ah huvudvärken kan vara pga datasittandet med illamåendet? Ingen aning faktiskt.. Jag ska iallafall dra mig till sängen snartoch slå igång en film. Och jag får ju inte glömma bort att sätta klockan imorgon, huh, tidiga morgonar är inte min grej efter ett långt sommarlov!

p s .  j a g  s a k n a r  m i n  P a t r i k ! < 3

Ser det konstigt ut eller inte?

Jag fixade till menyn idag iallafall. Lika bra att få det gjort tycker jag :)
Men måste fråga fall ni ser det konstigt?
Jag vet inte riktigt vad ni använder för webbläsare, jag har iallafall fixat bloggen genom explorer, och där ser det bra ut. Men min syster använder något annat och där ser helt fucked up ut. Så säg vad ni ser eller vad man ska säga!?


Under ombyggnad!

Jag råkade göra lite fel så det ser lite cp ut på bloggen nu. Men jag ska fixa till det så fort jag kan. Men vet inte om jag hinner idag. Kanske blir imorgon eller någon annan dag här framöver.

B a r a  s å  a t t  n i  v e t !

Ny design



Vad tycks? :)

Ångest till tusen!

Usch usch usch, detta är sista dagen på sommarlovet och imorgon börjar skolan! Panik och ångest har jag! Vill verkligen inte börja, för då kommer all stress komma tillbaka och all denna onödiga energi på att vara irriterad på minsta lilla. Näe, jag längtar verkligen INTE till imorgon!

Men en positiv sak är väl att solen skiner idag. Kanske ska ta mig ut till mormor och morfar och sola lite? Eller så kanske någon vill följa med mig på en promenad :) Antingen en träningspromenad eller varför inte en fotopromenad? Du väljer om du vill göra mig sällskap i något av det! :)


Denna lilla krabbat skrämde vettet ur mig här om dagen när jag kom in i köket!
Men vad finns det att vara rädd för? ^^

Öppna ögonen och se

Om ni använder ögonen och tittar riktigt noga så ser ni att det har hänt lite förändringar i bloggen! Speciellt i menyn! Det kanske inte är så där super mega snyggt, men jag är nybörjare och jag tycker iallafall att det blev helt okej :)

Men jag har inte suttit framför burken hela dagen. Vid tre blev det att skynda sig till Pingstkyrkan för att träffa Bella ^.- Vi åkte ner på stan och åt lunch. Bella handlade lite och sedan åkte vi hem till mig för att kolla på film. Denna gång blev det Den blå Laguunen. En riktigt fin film faktiskt :) Men nu har Bella åkt hem, så nu sitter jag ensam och små smsar med min pojk som är i Mallorca! Han kommer hem på fredag och då tänkte jag överraska honom med att stå på flygplatsen och vänta på honom (a) Verkar det som en bra idé eller ska jag sitta i trappuppgången? ^^


My own Money-Tee


Jag har alltid undrat hur man har gjort såna dära, och igår när jag klickade runt på olika bloggar hittade jag en video på hur man gör :D Titta och testa själv, det är riktigt lätt faktiskt!

And we're back in town...

Det lilla äventyret var hur mysigt som helst, men vädret var lite värre ^.- Men det finns ingenting mer sövande än att lyssna på regnet om slår mot tältet :) Och vet ni vad, det låter inte bara som regn, utan också så popcorn, sånt där godis som knastrar på tungan och bubbelplast! Man kan komma på en massa faktiskt om man bara låter fantasin rinna iväg en aning! :)

Hur som helst, det var mysigt som sagt, vi kom till den lilla ön (som egentligen var ganska så stor), satte upp tältet medans Björn fortfarande var där, sedan blev det bäddning och fix. Vi tog en fika som var mina nybakade bullar och läsk :) Straxt efter bar vi oss ut i skogen för att hitta blåbär att mumsa på, vi kom tillbaka till tältet, tog ett dopp i sjön  och sedan kom elden igång och vi började grilla korv! Mumma! Sedan blev det godis som skulle grillas, men då började regnet komma och vi började dra oss in i tältet efter ett tag. Där blev det kortspel, godis, popcorn och morötter med dipp ^^ Vi la oss tidigt, men man sover ju inte så djupt i ett tält så vid ett på natten var alla vakna, men somnade snart igen!

Det blev en ganska så tidig morgon, vi tänkte sätta oss ute för att äta frukost men det blåste alldeles för mycket så vi mysigt i tältet istället :) Vi somnade om och vid tolv steg vi upp för att ta en "dusch" i sjön :) Sedan pakade vi ihop tältet och de flesta sakerna, sedan tände vi elden igen och åt lunch. Vid tre kom Björn och Julia för att hämta oss, precis lagom innan regnet började falla ner igen ^.-

Nu är man hemma, stinker rök, är hur seg i kroppen som helst. Ska nog ta en dusch och sedan lägga mig i sängen och kolla på en film. Men innan det blir det lite bilder från resan ;)














Och detta inlägg får slut med en bild på systrarna Björkhage :)


Då bär det iväg på nya ävetyr...

Som i rubriken så ska jag Bella och Linnea åka iväg för att tälta på en ö i natt. Får hoppas på att vädret håller i sig så att det inte blir allt för hemskt!

Vi kommer iallafall hem imorgon och då får ni veta hur allt har gått ^^
H a  e n  b r a  d a g !  


The sound of silence

Då sitter man i norrköping och väntar på att Patrik ska komma hem från träningen som slutar klockan åtta. Bara för att fördriva tiden så har jag diskat, torkat och ställt in i skåp, dammsugit, plockat undan lite i vardagsrummet och på köksbordet, lagt och hängt in Patriks tvätt som vi hämtade hos hans mormor idag + att jag har bäddat :O Det är ganska så duktigt av mig, eller hur? (a) Nu är frågan vad man ska göra en timme till? Eh jag kommer väl på något, kanske tar en lur i soffan ;) Är ganska så seg faktiskt men samtidigt pigg. Hmm hur kan det gå ihop sig ^^

ps. Vill säga ännu ett tack till Bellas mamma för skjutsen, STOR guld stjärna till dig (a)

See ya later

Igår blev det coffee house med Bella och Linnea igår :) Sedan var det att pumpa min cykel på shell och köpa lite gott gott till filmen vi skulle se innan fotbollen vid djulö. Men dvd:n i vardagsrummet funkade inte så vi kollade på tv i stället :) Fotbollen slutade med fem-fem och kvällen slutade med en liten filmkväll hos mig. Jag, Linnea, Bella och Gurra trängdes i min säng när vi kollade på Barnaskrik och Jäkelskap. Haha jäkelskaps filmerna är för övrigt sjukt jävla BÄST! :D Sen när alla gick hem ringde jag Patrik, pratade en liten stund och sedan somnade jag hur fort som helst! Skööönt :D

Idag bär det iallafall av till norrköping för att hälsa på finaste innan han åker utomlands i en vecka. Jag blir upphämtad vid elva av Bella som också ska till norrköping och erbjöd mig skjus. Hur snällt som helst! :) Just nu ska jag fixa lite, leta kläder och lite annat som jag ska ha med mig :) Så ha det fint alla :)

ps. det ser ut att bli ganska så fint väder idag, tummen upp för det :D

Färg eller svartvitt ...



You know better

Igår följde jag med Cissi och Sonny till Keso. Vi skulle egentligen kolla film men det blev en promenad istället. Ganska så skönt det med :) Men man blev trött av det så jag somnade nästan på Kesos köksbord när vi kom tillbaka. Men men, jag somnade i min egna säng vid tolv, efter att ha pratat i telefonen med Patrik ett bra tag.

Men idag är det en ny dag.. Och det är bara EN vecka kvar till skolan börjar! Men man får ta vara på den tiden som är kvar. Så idag ska jag någon gång gå ner på stan och äta på coffee house med Bella. Efter det har jag ingen aning om vad som händer. Får la se helt enkelt :) Men för och främst ska jag nog ta en dusch!



Recept - Bullar

Nehepp, ingen ville göra mig sällskap under dagen. Men det gjorde inte så mycket, jag har nämligen bakat bullar idag, mumsigt värre kan jag säga :D Och på tal om bullar så tänkte jag slänga upp receptet jag använde i detta inlägg :) (receptet är ur söders hemkunskapsbok)


Du behöver:
50 g margarin
2 dl mjölk
25 g jäst = ½ paket
½ dl socker
1 krm salt
5-6 dl mjöl
ev. 20 pappersformar


Fyllning: (mängd bestämmer man själv)
margarin
socker
kanel / kardemumma / vanilj socker


Såhär gör du:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt mjölken och värm den till 37* (=fingervamt)
3. Smula jästen i en skål, häll degspadet över och blanda med en träsked.
4. Tillsätt socker, salt och 4½ dl mjöl.
5. Arbeta degen smidigt och tillsätt mer mjöl ifall det behövs. (degen ska släppa från skålen)
6. Ställ degen på jäsning i ca 10 min under bakduk och sätt sedan ugnen på 250*
7. Placera ut pappersformarna på en plåt
8. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta tills den släpper bordet utan mjöl.
9. Dela degen i två delar och kavla ut dom till en rektangel (ta en i taget)
10. Lägg på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle.
11. Skär så stora bitar du vill ha. 2-3 cm brukar vara lagom.
12. Låt bullarna jäsa under bakduk i formerna.
13. Pensla ett uppvispat ägg på dom och strö pärlsocker på om du vill.
14. Grädda dom i mitten av ugnen i ca 6 min.
15. Låt sedan bullarna svalna på ett galler med en bakduk över.


Be my company

Jahapp då var det fina vädret borta också! Inte så kul när det är sista hela veckan på lovet! Men sånt överlever man :)

Men frågan är vad man ska göra idag... Har seriöst ingen aning. Så om någon vill göra mig sällskap denna otrolig tråkiga dag så är det bara att höra av sig :)

film: 17 again



Året är 1989 och basketspelaren Mike O'Donell är den populäraste killen i high school. Ett stipendium, college och så småningom världen ligger för hans fötter och skolans snyggaste tjej står vid hans sida. Men så händer det som inte får hända: flickvännen blir gravid och Mike väljer familjen framför en lysande karriär.


Vi hoppar fram i tiden till 2009 och möter en 37-årig bitter och cynisk version av Mike, en människa som hatar sitt liv och låter sin omgivning veta det precis hela tiden. Men när hans fru slänger ut honom och han får sparken från jobbet möter han en märklig gammal man och snart har han blivit den unga versionen av sig själv igen. Frågan är vad han ska göra med sin chans att rätta till saker?





Denna film var helt okej tycker jag :) Inte en topp tia men helt klart godkänd! :D


Sorry, but the party is over

Usch, jag känner mig inte duktig på att uppdatera, men det kommer bli mer uppdatering nu när vädret kommer bli lite sämre.
Aja, idag kom jag hem från Norrköping med skoskav och en klump i magen, fråga inte varför! + väldigt ont i vänstra axeln efter att ha haft en tung väska på den! Usch usch usch, inte skönt alls!

Men men... Det som var bestämt idag blir inte av så jag har planerat annat. Får se om några av planera denna vecka blir av! Annars åker jag nog till stockholm skärgård i helgen med lite folk. Men men, får se hur det blir helt enkelt...

Just nu ska jag plocka undan lite, bädda om i min säng och sedan kolla om det finns någon bra film att ladda ner som man kan se ikväll med pojken min.

Over the rainbow


I have better things to do

Förlåt för sämst uppdatering, men jag har haft annat för mig..
I tisdags träffade jag Bella och LInnea, vi åt lunch på stan, tittade lite på KK-jogge och på kvällen blev det film hos Bella :) Minns inte vad filmen hette men den var sjukt bra :D Och samma kväll åkte jag, min syster, Sonny och Keso ut till min mormor och morfar och sov där.. Det blev ännu en film och den var slut halv tre på natten. Vi gick och la oss men jag och Keso snackade en massa så vi somnade inte förens halv fem ^.- Jag vaknade vid tio och vid halv elva blev det ett "morgondopp" i det fina vädret :) Hur skönt som helst! Träffade Bella senare samma dagen. Edwin spelade i stadsparken så vi var där och lyssnade. Pratade lite med Hampus och sedan åkte vi hem till mig, Linnea kom dit och vid sju åkte vi hem till Erica, och då började FESTEN! Härligt! Drog ner på stan vid halv elva tror jag, ingenting hände, alla andra gick till en fest på norr medans jag och Juha tog en cykeltur med en massa snack. Och vid tolv var jag hemma, trygg i min säng! :D

Idag dårå, familjen och jag skulle egentligen ha åkt till Kolmården, men det var så fint väder så vi åkte ut till mormor och morfar istället för att sola och bada :D Kolmården blir nästa vecka, och då hoppas jag att jag har köpt tele objektivet! 
Men men, ikväll blir det utebio med Bella, Linnea och Patrik :) (Minns inte fall någon mer skulle vara med?) Så det kommer bli mys :)

Sova eller vakna?

Jahapp, nu är frågan. Jag gick upp klockan halv sju då Patrik ring och väckte mig. Nu är klockan sju och jag vet inte riktigt fall jag ska lägga mig och sova igen eller fall jag ska hålla mig uppe hela dagen? Skulle vara skönt med en promenad egentligen, MEN det är inte så kul att gå själv + att jag tänker inte ringa och väcka någon drömmade människa bara för att fråga om den vill ta en promenad. Så nej, promenad skippar jag, och jag tror faktiskt att jag tar sängen, den ser så varm och gosig ut, så jag ska nog sova någon timme till (a)

ps. detta var ett riktigt onödigt inlägg må jag säga :O


Orka...

Jag sitter fortfarande i Norrköping, men idag ska jag hem.. Mamma är redan påväg för att hämta mig :) Egentligen skulle jag åka hem igår. Men det blev ändrat pga en sak.. Men men, kommer hemma idag och ska vara hemma hela veckan. Och det är ju just denna vecka som det händer saker i lilla Katrineholm ^^ Skoj skoj skoj :D

Hmm, en kort liten sammanfattning av vad som har hänt sedan onsdags då. Spelade ju minigolf med Bella, Gurra och Tomas då, och vem vann då? Jo jag jag JAG! :D Snacka om skicklighet! (a)

I torsdags åkte jag till norrköping vid tio på morgonen. Och Patrik slutade klockan tre eller någe, så jag gick så snällt på stan till dess :) Jag hittade faktiskt TVÅ par jeans :O Hur ofta är det man hittar TVÅ stycken egentligen? Jah jah, jag är i behov av det så det var super iallafall :D Jag köpte också ett linne till mig själv och en klämma till min mor ^^
På kvällen gjorde jag Mickan sällskap när hon satt barnvakt åt Viking. Och då var Patrik och tränade i spöregn ^^ Det var lite kul faktiskt, klockan halv sju när träningen började så öppnade himlen sig HELT! Med andra ord, det regnade som fan, och klockan åtta då träningen slutade så slutade det också regna ;) haha

I fredags minns jag inte riktigt vad jag gjorde på dagen, men på kvällen blev det att käka tracos ute hos Patriks far och syster, mumsigt! :D

I lördags var det upp på morgonen och baka scones. Sedan bar det av till östra Ryd där Patrik skulle spela match. Ganska skoj att titta på :) Sedan bar det av till Krille. Vi åt grillat vildsvin och potatisgratäng, GOTT! :D Och så sköt vi lite luftgevär! Det gick bra, och jag var riktigt duktig som träffade ölburken två gånger i rad :D En liten guld stjärna till mig kanske (a) ;)

Igår (söndags) bakade jag ännu en gång, det är verkligen gott med nybakat bröd på morgonen :)
Under dagen gjorde vi ingenting speciellt, lite senare åkte vi och handla lite saker. När vi kom hem gjorde vi varma mackor och satte oss framför en film, Spring Break, och käkade. Filmen var faktiskt ganska så skoj :) Sedan gick vi och la oss.

Och idag då.. Jah som sagt så kommer mamma och hämta mig snart, så ska väl se fall jag har fått med mig allt i väskan och så. Och för den som orkade läsa allt detta, den får ett plus i kanten av mig! ^^