Tummen upp eller tummen ner?

Jah då sitter man hemma hos Patrik igen! :)
Händer nog inte så mycket ikväll, troligtvis någon film eller någe! Är ganska så trött efter att ha gått upp ganska så tidigt i mårse för att färga håret och sedan åka iväg till Norrköping med mamma. Hon skulle nämligen kolla dator, men det första hon köpta var tre par skor >.< Hur som vet jag inte riktigt om hon hittade någon dator eftersom att Patrik kom och hämtade upp mig innan hon var klar! Men men jag märker väl det när jag kommer hem på söndag eller någe. Men jag ska göra sällskap med Patrik ute i vardagsrummet nu, men först ska jag slänga upp lite bilder från färgningen. :)

Syns inte så stor skillnad kanske, men jag satte i alla fall i en mångd mörkbruna slinor med lite rött i. Vet inte om ni ser det men det var så det blev, och det är så det är! Jag tycker i alla fall att det syns mer i verkligheten!

Ny möblerat

Då var det ny möblerat då! Det tog ett bra tag, för precis när jag började märkte jag att det blev som en labyrint för att kunna flytta allt till dess nya plats ^.- Men nu äntligen är det klart! Tog lite extra lång tid pga att jag dammade fyllor och plockade iordning i lådorna också :) Hittade en massa spännande saker faktiskt ^^

Här under ser ni hur det blev iallafall.. Det ser rätt tomt ut på nedersta bilden, men det är nog pga att jag inte har någonting på väggarna. + att jag har städat undan allt smått som låg framme. Men men, jag är nöjd och det är väl iallafall huvudsaken!


Före



Efter

Nu ska jag göra någonting att äta, kanske lite pannkakor att mumsa på i min ensamhet? Jah det får det bli, det går ju så snabbt, det är enkelt och det är helt klart gott :D

Medeltiden och paint skills

Nu har jag faktiskt pluggast en hel del, så tycker jag förtjänar en paus! Tyvärr syns inte solen till längre, hade nämligen tänkte ta mig en foto runda idag för att ta kort på hösten, men det är inte lika kul när solen inte är framme och visar de vackra färgerna. Men men, får hoppas på att det blir flera soliga dagar framöver så att man kan få sig några fina höstbilder! :)

Nu då? Jah jag är faktiskt lite sugen på att möblera om i mitt rum, men vettitusan om hur?! :O Jag kanske kan flytta sängen till fönstret och byrålådorna + "hyllerna" längs den långa väggen, sedan ha spegeln längst bort i hörnet och fotöljen vid dörren? (SE BILD NEDAN) Hmm kanske blir trångt? :O Skulle vara kul att testa, men frågan är ifall jag har orken till att flytta tillbaka allt ifall jag inte blir nöjd >.< Fal la se hur det blir, kommer iallafall ta fram dammsugarn någon gång under dagen och suga upp alla mina små husdjur eller med andra ord dammråttorna! haha.


Mina paint skills är ju bara för bra ;)

Choy's garden

Det blev ingen foto tur igår när fikan var klar, pga att solen hade gått i moln och då var det inte lika roligt längre. Hur som blev det mys ändå, Patrik kom nämligen hit och jag blev bjuden på Kina! :D Hur gott som helst! Och den där resturangen är riktigt mysig måste jag säga!

Tack för en mysig kväll! <3

 


Finns det något godare än...

... nybakat bröd på morgonen?
Mjo det finns det säkert, men det är riktigt gott i alla fall! :D Och just denna morgon / förmiddag så blir det nybakat till frukost :) Det gick inte fort med det var väldigt enkelt, och det är väl iallafall huvudsaken!


Hello sunshine

Är det inte underbart, solen har tittat fram igen! :D Och det är verkligen en perfekt dag för att fota, men det får isåfall bli efter fikan med Bella och Linnea vid klockan ett :) Det kommer att bli mys!

Hur som, vad ska alla andra goa männsikor göra idag då? :)

Look what I found!

Jag åkte ner på stan förut för att äta lunch med min syster. Det var fullt överallt så det blev att besöka H&M som vi precis fått här i lilla Katrineholm. Kollade efter ett par ljusa jeans som jag hade hittat på ett annat H&M. Men icke, det fanns då inga där inne, så vi gick ner till JC, och vad finns där då, jo ett par ljusa jeans som är i just det där märket som sitter hur bra som helst och är hur sköna som helst. Så nu är jag 599kr fattigare och ett par jeans rikare! *happyface*

Iallafall blev det lunch på Fredsgrillen, eller som jag säger Fyrkanten, tillslut. Mumma! Och nu ska jag faktiskt börja plugga lite så att jag inte måste göra allt sista dagen på lovet vilket jag brukar vara expert på ^^ Så tjingeling pling pling!


Särna 22 till 25 oktober


Vi åkte hemifrån mig vid halv två på torsdagen och var framme i Särna vid klockan åtta på kvällen.

På fredagen blev det en liten utflykt till Fulufjället för att få se Sveriges högsta vattenfall.



Tyvärr såg man inte så mycket av det, pga att det var väldigt dimmigt den här dagen. Synd var väl det, men skulle helt klart vilja åka dit någon mer gång, kanske när det är sommar eller vår! :)

<3

Skruvat träd, eller vad säger ni? ;)

Det blev att ta en rast med en varm mugg te! Mums!


Vi åkte till ett utkikstorn, och såhär var utsikten! :)

På lördagen så åkte vi mesta dels bil. Först till Idre för att titta på renar, men dom ville inte visa sig så vi åkte till skyttegravarna, som var riktigt tuffa att se, men jag mitt nöt tog ju inte kort på dom! Hur som så skulle vi åka vidare till Leo, som är Örjans pappa och bor ute i ingen stans. På vägen dit rymde Kiwa.. Men hon kom tillbaka när vi var påväg hem ca två timmar senare.

Väl använd kortlek eller vadå? ;)


På vägen till detta vattenfall så släppte vi ut Biffen så att han sprang före bilen, och jag säger då det snacka om snabb och uthållig hund :O Först sprang han i 30, saktade ner till 25 och helt plötsligt ökar han till 40 och springer av vägen. Jo nu har han fått syn på tre renar som finns i skogen. Så där försvann den vovven, men kom som tur tillbaka SPRINGANDES efter 10 min då han hade tappat spåret av renarna.

En utmattad Kiwa efter en lång springtur i skogen.

Och så får det sluta med en bild på Patrik på vägen hem till "Sverige" ;)

Borta bra men hemma bäst!

Som ni kanske vet har jag varit i Dalarna över helgen, och det är just därför som det inte har blivit någon uppdatering. Men det kommer bli bättre nu när jag kommit hem och nu när det är höstlov också!

Jag berättar om resan någon annan dag, typ imorgon.. Men slänger upp bilder på hundarna här under så kan ni försöka se skillnad på dom, för det kunde jag göra efter en helg :D (Tyvärr finns inte Afrodite med, fick aldrig med henne på någon bild, men hon påminner om Trico som finns på bild längst ner :) )
Sen måste jag informera om att jag endast kände av hundarna EN gång! :D Och då var det mitt eget fel! Råkade gnugga mig i ögonen då jag hade glömt att tvätta händerna efter att ha klappat någon av dom! Så får skylla mig själv, men som tur var gick det över ganska så fort! :)

(Stavning har jag chansat på så sorry om det har blivit fel)

Rubrik

Hola amigos. Har ni sovit gott? :)
Det har i alla fall jag, även fast Patrik ringde och väckte mig vid klockan sex när jag har sovmorgon till tjugo över nio idag ;) Men varför klaga, jag somnade ju om hur fort som helst ändå ^^

Vad händer idag då? Jo skola såklart, och på biologin blir det redovisning. Annars är det väl inget speciellt. Efter skolan kanske jag åker till Norrköping, om mamma och Cissi fortfarande är hemma. Cissi ska träna rondellkörning, och sedan ska vi till Maxi för att kolla jacka. Får la se om jag köper den jag har tittat på eller om jag letar vidare.

Nej nu ska jag göra något ovanligt och fixa frukost ^^ Så ha en bra dag gott folk ;)

Behind the mask

Jah då har ännu en dag gått, och denna dag har jag inte orsakat några olyckor i alla fall ;) haha. Men idag har jag varit duktig och gjort en massa plugg som är till imorgon. Så nu återstår bara historian som jag ska passa på att göra så fort jag har tid!

Öhm, i övermorgon (torsdag) efter skolan bär det av till Dalarna för att hälsa på Patriks mamma för första gången! Om jag ska erkänna så är jag faktiskt lite nervös :O Fast jag tror jag oroar mig i onödan, men vem vet, hon kan ju faktiskt bitas ;) haha.

Nej mina ögon börjar bli svåra att hållas öppna, så jag ska ta ut linserna, borsta tänderna, byta om och sedan krypa ned i sängen för att sova. Så natti natti :)

Vill du få bort ditt sockersug?


Nå är du en sån där som går och smyg äter hela tiden bara för att du är sugen på någonting sött?
Jag är nästan precis en sån människa. Och för dig som också är det så har jag ett litet tips. Om du känner det där sockersuget, bit i en citron! Jah du läste rätt, det är nämligen så att det sura gör så att ditt sockersug minskar. Så testa det vettja! Om du nu vill försöka få bort det där små ätandet! ;)

Lite uppdatering

Inte så mycket uppdatering på sista tiden, ledsen för det, men har faktiskt haft annat för mig. T.ex. varit hos min finaste, firat Simon som fyllde 7 i lördags, och i söndags var det fotboll (Norrköping mot Jönköping). Det var riktigt kul att titta på en match i en arena, var mycket mer folk och det var mer spänning när det kom målchanser osv. Jag tog en del kort, MEN precis framför oss fanns det ett nät som sabbade nästan alla bilder vilket jag tyckte var lite surt! Men men, ni klarar er nog utan fotbolls bilder ;) Hur som helst var helgen riktigt mysig! :)

Idag har det hänt en hel del också :O Det började med att jag orsakade en bilkrock :O DET VAR INTE MED MENINGEN! Men iallafall skedde det en krock.
Sedan bar det av till skolan, hade en lektion och åkte sedan till mammas jobb där jag fixade ögonbrynen och ögonfransarna :) Så tack till Helen som fixade det, blev riktigt nöjd kan jag säga :) Sedan blev det matte lektion och Fotografisk bild. Höll på att sätta eld på en bänk ^^ Men som tur var så var bänken fuktig, så det blev ingen skadda skedd! haha.

När jag kom hem blev det en cykel tur till ö&b området med min syster, hände inte någon olycka då, och tur var väl det ;) Senare kom Sonny och Keso hit, så det blev till att umgås lite med dom och min syster. Får la bli någon mer gång tycker jag! :)

Nej men nu ska jag faktiskt kolla vidare på Grannfejden, det är ju männsikor från Baggetorp denna gång, vilket är ganska så kul eftersom att det ligger skapligt nära Katrineholm! ^^

Recept - vanliga pannkakor

Ca 8-10 pannkakor.
Du behöver:
3 dl mjöl
6 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
ca 2-3 msk smör

Gör såhär:
1. Blanda mjöl och salt, och häll i hälften av mjölken.
2. Vispa till en jämn smet.
3. Smält smöret
4. Tillsätt de övriga ingredienserna.
5. Hetta upp en stekpanna och sedan är det bara att börja steka med lite smör i stekpannan.
6. Servera med sylt, socker, grädde, eller vad du själv tycker om :)

Mumms ;)

Stop growing

Då ska man snart dra sig mot tågststionen. Men innan det vill jag informera om att det kändes som det gick väldigt bra på kemi provet idag (kom på att jag hade fel på en sak när jag cyklade hem, men men). Och ett + i kanten är att våran kemi lärare, Maria, bjöd oss på en mandarin och en liten plopp bara för att det var sist lektionen på dagen som vi hade provet! ^.-

Jah jah, sen tror jag att jag har VÄXTVÄRK i mitt högra smalben. Och JAG om någon ska fan inte ha växtvärk! :O Jag är tillräckligt lång tycker jag! :S Men det tycker visst inte min kropp! Grrrrrr på den!

One of those days

Plugg plugg plugg! Fan jag har suttit sedan jag kom hem vid klockan två :O Tog en paus för att äta annars har jag BARA suttit framför dom där jävla kemi böckerna, räknat, läst, försökt komma ihåg och massa skit! Nej usch, hatar verkligen prov, det är så mycket press och stress! Låt detta vara över snart!

Sak samma, blev tvungen att ta en liten paus nu iallafall, och tänkte informera om att jag och Patrik firar 3 månader idag! <3


Jag bjuder på bilden ^.-


Irriterande små jävlar

Jävla motvind! Hatar den verkligen! Det är så sjukt irriterande att cykla och så kommer man ingen stans! Okej det är en sjukt liten sak att haka upp sig på, men kan inte låta bli! Ska försöka släppa det så fort som möjligt, så att jag kan koncentrera mig på plugget istället. Som jag också ska börja med nu. So see you later.

Good morning sunshine

Uppdateringen har inte varit den bästa, men igår slängde jag upp ett recept på en wok som jag och Patrik gjorde i helgen, och den var hur god som helst! :D Så prova på den vettja!

Annars i helgen hände det inte så värst mycket, i fredags var det utgång med flickorna, det hände inte så mycket men det var kul ändå!
I lördags var det bara slapp hemma hos Patrik, lika så på söndagen, förutom att han fick hem sin nya säng då. haha. Så blev till att montera ihop den och sedan åka iväg och köpa något överdrag till madrassen! Och till kvällen åkte vi hem till mig!
Igår (måndag) vart det inte mycket plugg. Så därför måste jag göra det idag! Vilket är ett MÅSTE för att jag ska klara kemi provet på fredag! Så det blir plugg idag och troligtvis ingen mer uppdatering, isåfall ikväll eller precis efter skolan, som slutar klockan 15.45 idag.


Recept - wokad kyckling med cashewnötter

Du behöver:

250 g äggnudlar
500 g kycklingfilé
1 liten purjolök
2 morötter
1 stor röd paprika
1 dl sweet chilisås
1 dl kinesisk soja (blir ganska så mycket, så ta på ett ungefär)
50 g cashewnötter
olivolja

Gör såhär:

1. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet.
2. Ansa och strimla purjolöken.
3. Skala och skiva moroten.
4. Strimla paprikan.
5. Hetta upp en wokpanna/stekpanna
6. Slå i lite olivolja och woka kycklingen.
7. Lägg kycklingen åt sidan.
8. Woka grönsakerna och pastan.
9. Blanda ner kycklingen och smaksätt med sweet chilisås och soja.
10. Strö över cashewnötterna.
11. Sedan är det bara att hugga in! :D

För dig som någon gång har ätit nr 14 på Spicy Hot i Norrköping kommer ÄLSKA denna maträtt ;)


To me From you

Överraskningen som jag skrev i gårdagens inlägg ser ni här under :D

Jo min urgulliga pojkvän hade köpt tio röda rosor till mig när jag var i skolan! <3

Over and out

Denna dag har varit riktigt tråkig! Men fick en liten överraskning när jag kom hem från skolan som ni kommer få se när jag tagit en bild på det ;)

Hur som helst kommer denna kväll bli väldigt bra! :D Ska få umgås med mina älskade vänner! Lite party på g vettni ;) Var ett bra tag sedan nu, så ska bli riktigt kul! :D

Men men, jag ska börja fixa lite så att jag inte är helt oförbered när det väl är dags att dra sig! :) Tjingeling!

film: Ghosts Of Girlfriends Past


Den världsberömda modefotografen Colin Mead är sinnebilden för en playboy. Han är snygg, självsäker och framgångsrik, framför allt när det gäller kvinnor. Han lever livets glada dagar och låter sig inte snärjas av någon. Colin verkar ha precis allt han önskar sig, allt utom kärlek. Men å andra sidan är kärlek inte något som Colin saknar eftersom han inte tror på kärleken. Faktum är att han ägnat hela sitt liv åt att hålla sig så långt som möjligt ifrån allt som påminner om kärlek. Men allt förändras då Colin återvänder till sitt föräldrahem när hans yngre bror ska gifta sig. Plötsligt ställs han öga mot öga med det förflutna. Och med en rad före detta flickvänner…




Vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen förutom att den var hur bra och fin som helst! :)
Så den är helt klart se värd!

Visste du att...

... jag haft glasögon sen jag var tre år?
... jag i sjuan började med linser och inte använt glasögon sedan dess? (går i andra ring nu)
... jag är mörkrädd?
... jag ville bli veterinär när jag var liten?
... min dröm som veterinär sprack pga att jag är pälsdjursallergiker?
... jag är blyg?
... jag blir glad när jag gör någon annan glad?
... jag har separerade föräldrar?
... jag blir hur lätt irriterad som helst när jag har haft motvind när jag ska hem från skolan? (haha)
... jag har en väldigt konstig humor?
... jag helt plötsligt i en konversation kan börja prata om någonting helt annat?
... jag bryr mig mer om andra än mig själv?
... jag inte kommer på något mer att skriva nu?
... detta inlägg är slut nu? ;)

It feels good!

Usch, har en sån huvudvärk så att mitt huvud skulle kunna sprängas snart! Inte det roligaste man kan vara med om! Men istället för att klaga på min huvudvärk ska jag få be att tala om att jag har varit duktig idag! Har gjort klart fysiken som är till på måndag! Så nu slipper jag den i helgen! *happyface* Men biologin återstår fortfarandeså ska nog sätta mig och göra den med. Så ska slänga upp böckerna och göra den med en gång så att jag slipper den senare! :) Och efter det får det bli till att mysa framför en film med lite popcorn kanske? (a)


Recept - chokladmuffins

Bakade chokladmuffins igår med min finaste. De blev väldigt misslyckade, men så kan det gå när man testar ett nytt recept, och inte har de starkaste formarna! ^^

Hur som helst, täntke att ni kanske vill testa och se fall ni klarar det bättre än mig, så här kommer receptet :)

Ingredienser:

2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl special
2 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
¾ dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
75 g smör
2 msk raps- eller matolja
150 g mörk choklad (70 %)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om man har varmluftsugn).
2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
3. Smält smöret och låt det svalna något.
4. Vispa ägg, mjölk, smör och olja i c:a 2 minuter med elvisp.
5. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen till en jämn smet.
6. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar. De ska vara fyllda till strax över halva formen.
7. Hacka chokladen grovt och tryck ner halvägs mitt i muffinsen.
8. Grädda mitt i ugnen c:a 20-25 minuter.
9. Låt muffinsen svalna och lägg in dom i kylen, de är nämligen godast när chokladen är stel om ni frågar mig (a)

Tips: För dig som tycker om mycket choklad tar 150g, annars räcker det med 100g.

Lycka till! ;)

Tävlings dags hos Kan Dee

Vet ni vad, nu är jag med i ännu en tävling hos Kan Dee. Jag har ju tyvärr inte vunnit någon gång, men vem vet, kanske har turen med mig denna gång! :D
För er som inte vet vem Kan Dee är så är hon en begåvad tecknare som för ett tag sedan öppnade en webshop där man kan köpa tavlor som hon har tecknat/målat, eller varför inte linnen, t-shirts osv med hennes tryck på.
Och i denna tävling är det just kläderna som man kan vinna. Om du också vill vara med och tävla så är det bara att gå in på shoppens första sida och läsa hur du ska göra! :)



I know that you know what I know

Idag blev det en fika på stan med Bella och Linnea, lika mys som alltid, och idag var också chai latten extra god ;) Vi cyklade till Shell/7eleven för att pumpa hjulen på cyklarna. Det blev att stå på nästan alla fyra och fixa både mina och Bellas ^^ Och när jag ska börja cykla iväg så märker jag att mitt bakhjul ännu en gång har blivit snett. Hur det har gått till vet jag ej! Men morfar var väldigt snäll som kom in redan denna kväll för att fixa det, så nu går min cykel galant igen! :D Och som tack bjöd vi honom på våfflor, MUMMA!

Jah det är väl på ett ungefär som min dag har sett ut efter skoltid. Och just nu väntar jag på min sötnos som ska komma och hålla om mig inatt <3 Så jag ska väl fixa mig inför natten så att jag slipper det sen. Alltså blir detta mitt sista inlägg för dagen, mitt första också kanske? Eh jag vet inte, är för trött för att minnas ^^

natti natti allesammans!

When the sun goes down

Godmorgon i stugan! :)
Jag har en liten funderare på vad jag har gjort med min högra fot i natt! För när jag skulle gå upp idag så gjorde det jätte ont och när jag trycker på högra sidan av foten så är det som en liten knöl där! Vad har jag gjort egentligen!? :O Det var inte så igår :S

Hur som helst igår blev den en liten cykeltur med Cissi och Sonny till Gatstuberg, för att fota till ett slags skolarbete. Det blev även lite "egobilder" på Cissi och Sonny i den riktigt eldande solnedgången. :)



Livet är en dans på rosor...

... om du räknar med taggarna!

Catch me if you can

Jah ni, får man vara trött eller? Det tycker jag iallafall! Skulle så gärna vilja krypa ner i den varma gosiga sängen igen och sova hela dagen. Men icke, måste till skolan och göra fysikprov nu på morgonen, sedan blir det matte och fotografisk bild, och så slutar man 15.45. Jah får la hoppas på att dagen går fort, så att man kan få krypa ner i sängen snart igen ^^

Hur som helst finns det ingenting som är inplanerat idag, så hör av dig om du vill hitta på något :)

Tiden räcker inte till


It's the ugly truth


Igår var det bio som sagt, och det blev att kolla på The Ugly Truth! Den var helt okej faktiskt, väldigt rolig ibland och ibland var den lite sådär, men i helheten tycker jag att den var bra! :) Helt klart värd att se!

Idag dårå, jah som jag har gjort varje helg så vaknade jag vid sju! Förstår fortfarande inte varför! Men jag somnade om och vaknade vid halv elva xD Tacos till frukost och sedan åkte jag och Patrik till Maxi för att jag ville shoppa lite (a) Håller på att leta efter ett par snygga och ljus jeans! Men det finns fan ingen stans :O Eller så är det bara jag som inte hittar dom! Hur som helst, Patrik handlade mer än mig även fast han inte skulle köpa någonting ;) haha, lurade på honom en tröja som kanske inte riktigt är hans stil, men jag tyckte han var riktigt fin i den, och det tyckte han med efter ett tag! *stolt*

Men nej, nu ska jag packa och åka till pappa, blir att börja plugga där direkt! Har ju prov på måndag i fysik!

Tjingeling!

Have a nice day

Igår var det urusel uppdatering! Men jag har en anledning. Jag pluggade till provet som var till idag, och jag tror att det gick ganska så bra faktiskt! :)

Annars då?
Jo om en kvart ska jag dra mig ner mot stan, där jag ska ta ut pengar och även fixa tågbiljett.. Efter en trist tågresa till min Patrik, så kommer vi åka och handla, laga mat och sedan äta :) Sen blir det att åka och titta på bio med Pontus och Åsa! :) Vet inte riktigt vilken film det blev, men det kommer bli mys med bio iallafall! :D Men nu ska jag packa det sista och sedan dra mig mot stan.

ps. Kommer ju hem imorgon, och som sagt så får du gärna höra av dig om du vill ta en fika med mig på stan! (a)

Någonstans där mittemellan

Jag tror ingen kan gissa på när jag somnade igår :O Kvart över åtta! :O Så jag har nästan sovit 11 timmar i natt! Eller ah minus den stunden vid klockan tre då jag vaknade och kunde knappt somna om :P Men ändå, ofta jag somnade vid åtta :S Det var säkert biologiboken som sövde mig ^^ haha

Plugg hela dagen kommer det bli, har ju biologi prov imorgon! Och imorgon efter skolan ska jag hem och packa, sedan åka till norrköping (denna gång ska jag inte kolla fel så att jag missar tåget!), men kommer hem redan dagen efter vid lunch tid tror jag. Så om någon vill ta en fika med mig på stan så hör av er till min mobil! :)