Recept - sega chockladmuffins
Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl strösocker
100 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 krm salt
4 msk kakao
Gör såhär:
1. Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
2. Smält smöret.
3. Blanda alla torra produkter i en enskilld skål/bunke.
4. Häll i smör och mjölblandning i äggsmeten och vispa till en jämn smet. (Den blir ganska så trögflytande)
5. Skeda upp ca 3/4 smet i muffinsformarna.
6. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!*
7. Låt muffinsen svalna en stund, sedan är det bara att hugga in!
*Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga! ;)
Tips: Du kan lägga lite choklad i mitten, eller om du tycker om mandlar så kan du garnera med det! Det är helt upp till dig, det kan alltid vara kul att testa lite!
2 ägg
2.5 dl strösocker
100 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 krm salt
4 msk kakao
Gör såhär:
1. Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
2. Smält smöret.
3. Blanda alla torra produkter i en enskilld skål/bunke.
4. Häll i smör och mjölblandning i äggsmeten och vispa till en jämn smet. (Den blir ganska så trögflytande)
5. Skeda upp ca 3/4 smet i muffinsformarna.
6. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!*
7. Låt muffinsen svalna en stund, sedan är det bara att hugga in!
*Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga! ;)
Tips: Du kan lägga lite choklad i mitten, eller om du tycker om mandlar så kan du garnera med det! Det är helt upp till dig, det kan alltid vara kul att testa lite!
Kommentarer
Trackback