It's too good to be true.

Bara för att, så tänker jag säga att denna vecka KANSKE kommer att bli väldigt lycklig! Inget är bestämmt, och det är en grymt liten chans att det kommer hända, men för allt i världen kan jag väl för en gångs skull få lite tur!?

It's too much.

Denna helg har mesta dels bestått av plugg. Men det har varit behövligt, och det gick ovanligt bra att plugga kemi kan jag säga :O Läskigt bra! Däremot är jag nästan säker på att jag är körd på svenska provet imorgon! Tycker inte om litteratur, grammatik och allt vad det är man ska lära sig i svenskan. Räcker det inte med att kunna snacka svenska?


Recept - torsk i ugn.


Idag gjorde jag för första gången fisk i ugn. Och jag kan säga att reslutatet blev hur bra som helst, och därför vill jag dela med mig av denna goda maträtt!

För 2 personer, matlagningstid: 40-60 min.
Du behöver:
400 g torskfilé
1.5 dl bulgur (3 dl vatten, ½ tsk salt)
2 dl creame fresch
1 msk senap (stark)
1 tsk dill
riven ost (helst någon med ganska så mycket smak)

Gör såhär:
1. Sättt ugnen på 200, på över- och undervärme.
2. Blanda cream freschen, dillen och senapen i en skål. (måtten är på ett ungefär, så smaka av och tillsätt tills du är nöjd med smaken!)
3. "Bre" på lite av såsen på fisken, och strö över den rivna osten, och in med den i ugnen i ca 40 min. OM fisken är frusen kan du öka tiden till 50-60 minuter.
4. När det är en kvart kvar, kan du börja tillaga bulguren. Hur du gör står på paketet!
5. Medans du väntar på att allt ska bli klart kan du börja duka fram och (om du vill) fixa iordning lite sallad till maten. Själv tycker jag morot var väldigt gott till detta!
6. Och när allt är klart är det bara att hugga in!
Smaklig måltid!

I sista minuten

Godmorgon gordmorgon. Lördag idag och det innebär att det är näst sista dagen på lovet! Det är hemskt va fort tiden har gått fort! Och det är läskigt att jag har vaknat exakt klockan nio varje dag! :O Försöker klockan säga mig någonting eller? Haha, kanske beror på vilken vinkel man ser det ifrån ^^

Hur som helst, eftersom att det börjar dra sig mot slutet så börjar man ju få en hel del ångest över allt plugg som man INTE har gjort. Så dagen idag kommer bestå av enbart plugg, och säkert någonting annat spännande som jag bara måste göra bara för att... Brukar lätt bli så kan jag säga, men idag ska man väl försöka sig på MF, för plugget måste göras, och därför kan jag lika gärna börja direkt, tjingeling och ha en bra dag!


Komsi komsi!

Kan inte det där vackra vädret komma tillbaka igen?

* klick, klick, klick *

Först och främst! Dagen igår var stooor tumme upp! Träffade Bella och Linnea borta i Värmbol. Vi fotade MASSOR (ca 500 bilder), kollade film, käkade pizza och såklart snackade och skrattade! Denna dag måste helt klart göras om. Men kanske när det är lite varmare!
Igår kväll så blev det en fika hos Malmer också, vi kollade på filmen "the boat that rocked". Lite konstig men härlig film! :D Man kan inte sätta fingret på vad den som gjorde filmen tänkte på! Haha.


Idag dårå, klockan tre blev det en promenad till Backavallen för att möta upp Martin. Vi tog en två timmars fotopromenad. Lite kallt, men trevligt :D Nu sitter jag hemma och dricker en varm kopp chai te. Blev bjuden till Malmer ikväll, men jag tror jag stannar hemma och gör min lilla mamma sällskap istället! Är lite trött och frusen, så slapparkläderna ska på och sedan blir det mys med en film!


Fånga ögonblicket med ett *klick*

När solen tittar fram så är vintern som vackrast! Och under denna vecka har den tittat fram en hel del. *happyface* Och just idag kan man ju inte begära bättre väder, visst är det kallt ute, men det kommer inte hindra mig från att gå ut. För just idag ska jag enda bort till Bella i Värmbol och fota henne och Linnea. Tänker nog ta med mig stativet så att det kan bli lite gruppbild också :) Det är la mys! Men nu är frågan, vi skulle ha några teman, men det blev inget bestämmt igår så har ingen aning om vad man ska ha med sig :O Jag känner bara hur kul dett skulle vara med tema färg mitt i det vita! Haha, jag och färg, jah så har det alltid varit :D

Jah jah, nu kanske man ska leta upp lite kläder som man kan ha, för klockan elva ska jag vara hos Bella, så har väl en timme på mig att fixa! Men vi höres! Tjingeling!

ps. Passa på att gå ut nu när det är så fint väder!



A walk in the winterland

Kan säga att gårdagen inte blev som planerat. Mina planer var att ta tåget till Trollhättan och sedan komma hem idag, men nej, alla tåg mot Göteborg var inställda. Så jag fick ta mig hemåt igen. Blev att sitta hemma och bara tråka framför datorn, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde en sjukt god sockerkaka!

För övrigt kom jag nyss in från en promenad med Cissi, Trolin och Spencer :) Tog med mig kameran, så lite bilder blev tagna i alla fall! Var länge sedan man tog sig en fotopromenad, eller ah en promenad överhuvudtaget. Det är ju riktigt skönt, så det kommer bli flera promenader härdan efter!


Blue blue sky


Maktlös.

m i t t  ä v e n t y r  k o m  i n t e  l ä n g r e  ä n  s å h ä r . . .

Som man bäddar får man ligga.

Kvällen igår var helt ok! :) Kör kvällen lite kortfattad i alla fall. Pizza, bastu, fix&trix, mycket sladdade, dans, snack, karatemoves, badkar, soppkvast, panik, snö upp till knäna, gratisfylla (hade inte tänkt dricka överhuvudtaget fasktiskt! Och jag frågade inte efter någonting heller, så jag vet inte hur det blev som det blev! ^^)!.... Jah någe sånt! :) Sen måste jag lägga till att jag kände mig KORT som fan denna kväll! För er som känner mig vet att jag är 185, och då kan ni tänka er hur lång den snubben var ifall JAG kännde mig kort! :O

Hur som helst så ska jag träffa Keso idag, blir att ta en promenad till Bella för att hämta min cykel. Så vi får se hur det kommer gå i detta snöoväder! På eftermiddagen kanske man tar och hälsar på Malmer en stund, om jag nu fick det..? Och senare ikväll blir det utgång igen, men då blir det ingen gratisfylla inte.!

Nej, nu blir det frukost! Varma hallon med fil och två knäckemackor med ost står och väntar på mig i köket, YUMMIE!

Dåligt, bra, sämst, BÄST!

Vet ni vad, det är ingen vanlig dag idag. Vet ni varför?
Jo, första dagen på sportlovet! Iiiiihhiiiiii! :D
Man kan ju inte säga att den började så bra i mårse, fick rusha till skolan så mina vader tog stryck som fan! Men på idrotten vände det, mattruggby! Uuuh, längtar till sista lektionen som jag vet inte vad! Då blir det att spela ute och slänga sig i snön! :D Uuuh, snacka om att jag kommer ha kul!
Efter idrotten väntade det jobbiga matte provet, som troligtvis gick åt helvete! Men då gör man en MF, "Det gick dåligt på provet!", och så tänker man "Okej!", sen lägger man det åt sidan!

Ikväll dårå, det blir att träffa flickorna, basta lite och sen kanske vi tar oss ut också! :) Beror helt på ifall det finns någonstans att gå. Men innan det så blir det så blir det att bara ta det lugnt och vara i mina egna tankar ett tag. Kanske städa lite? Ni tycker säkert att jag är konstigt, men jag tycker att det är skönt att städa! Musik på högsta volym och sedan bara kör järnet! Riktigt härligt, man blir glad och man får ett rent rum på köpet! ;)


Tick tack tick tack

Oj oj oj, tiden går för himla fort! Imorgon är det fredag, och det betyder första dagen på sportlovet! Kul kul kul! Men ändå trist trist trist! Eftersom att jag har en hel del plugg som måste göras >.< Men det kommer att fixa sig!

Imorgon är det första matteprovet i D kuren! Hur ska det gå? Hoppas på att man har turen med sig i alla fall! Ska hur som helst plugga lite mer matte nu när historian är... klar? >.< Hmm, jah det får gå som det går med den! Tjingeling!

Uppdrag blåmärken

Det första man får höra av läraren när man kom till skolan idag var att fem killar hade hotat med kniv i matsalen dagen innan, dvs igår. Snacka om att jag blev chockad, jag hade inte en blekaste aning om det! :S Så nu ska alla dörrar förutom självaste entren vara låsta! Huh, jag failade redan första dagen! Man är så van vid att bara kunna trycka sig mot dörren och så flyger den upp, men icke då, det tog tvärstopp när vi skulle gå mot idrotten! xD Måste ha sätt lite kul ut faktiskt! Haha.

Denna dagen har också varit ovanligt blå! Blåmärken har dykt upp lite var stans! Jag har t.ex. blåmärken på ryggen, på knäna, armen, bröstet, benen.... + att jag har rivit mig i sömnen i natt, så har några rivmärken på vaden! Sara dårå, hon hade blåmärken på knäna, höften, armen, låret och troligtvis någon mer stans som jag inte minns! Lite kul, men ändå lite läskigt! För jag har ingen aning om vart jag fått dom ifrån! >.<


Fettisdagen

Har du ätit någon semla idag? :D Om jag ska vara ärlig så proppade jag i mig två (a) En med flummbullen Sara efter skolan och en med familjen nu på kvällen! :) Yummie! Men nu ska jag ner på golvet och träna bort det ^^ Sen blir det sängen för mig, hoppas att det går bättre att sova denna kväll!


No one sleeps when I'm awake

Jani, jag ska få be att tala om för er att sen i fredags mårse på historia lektion så har jag varit konstant flumm! Har varit hur sprallig som helst, skämtat, skrattat, varit allmänt glad, blivit totalt utskrattad och vad vet jag. Jag mår i alla fall bra och jag är mig själv, och det är precis det som räknas! Så, take it or leave it!


Madame under jorden


Lite bilder från musikalen jag såg idag! Ganska så dålig kvalité. Men inte så lätt att fota när det inte är tillräckligt med ljus och när alla rör på sig! Men det får duga.

Flumm är det är bara förnamnet!


Partypingla, sjusovarn, plugghäst!

Lättpåverkad, "jag har aldrig", "sten sax påse", otur i spel, snöbollskrig, bergklättring, magplask, träning, kramkalas, överskottsenergi, snack, skratt, DANS..... Jah det var så festen såg ut i fredags! Hur kul som helst, så fler fester med Sara kommer det allt bli! :D *tummen upp*

Sova + sova + sova + sova = lördagen! haha, somnade på golvet när Sara hade åkt hem! Lyckat eller hur? ;) Men det var skönt, och när jag vaknade lite senare la jag mig i sängen! Vid halv åtta åkte jag till pappa, och där somnade jag i soffan! haha.

Idag består dagen av plugg plugg plugg! Och sen hem till mamma lite senare där plugget kommer fortsätta! >.< Har hur mycket som helst att göra. Biologi redovisning + uppgifter, kemi uppgifter, fysik labbrapport + uppgifter, historia uppstats, matteprov, foto.... Jah, det finns säkert någonting mer! >.< Ska göra så mycket jag kan idag sen får jag väl fortsätta imorgon och resten av veckan. Ha de gött, tjingeling!

Hej hå ut ska jag gå.

Då sitter man i sängen, nyduschad och dricker en varm kopp chaite. Smakar nästan som chailatten på coffeehouse! Yummie ^.- På tal om coffeehouse, jag tycker dom borde öppna det där stället snart! :O

Men vad ska alla göra en fredag som denna? :)
Själv ska man ut och festa lite med Sara, har aldrig gjort det, men jag kommer nog inte kunna skämma ut mig mer än vad jag har gjort i skolan, så det kommer bli en prima kväll! :D Förutom när jag får vänta på tösen utanför krogen! Jag får helt enkelt ragga upp någon shomme som jag kan prata med under tiden! Haha.

Men nu ska musiken skruvas upp och sedan blir det fix och trix! *tummen upp*


Det börjar dra sig till max gränsen.

Jah ni. Vad ska man säga? Läxböckerna börjar likna en skyskrapa! Och jag har verkligen ingen ork till att plugga längre, är sjukt skoltrött. Som imorgon till exempel, då har jag prov i Mindfullness, och jag har inte läst ett skit! >.< Jaja, man vet väl på ett ungefär vad det är, men ska dra mig igenom texten vi fick innan jag lägger mig.

Idag dårå. Skolan har som vanligt varit flumm. Fick skjuts hem av morfar som sedan hjälpte mig med cykeln som jag egentligen fixade själv, haha. Jag har också klippt mig idag. Mamsen fick en liten lucka, så fick springa ner med mackan i handen (som jag precis hade gjort) när hon ringde! Det blev endast en toppning som verkligen behövdes! Men nu känns det kort kort KORT!


Detta föll ner i brevlådan idag!


Ett kort från Keso på andra sidan jordklotet! :D Snacka om att jag blev glad när det damp ner i brevlådan! Har inte hört någonting från honom sen han åkte! Men snart är grabben hemma, och det ska helt klart firas på något sätt! *BIG smile*

En morgon med Sara.

Idag kom Sara hit på sovmorgonen, så det blev bak av sega chokladmuffins som vi bjöd klassen på. Riktigt mumsigt var det!

Vi fotade också lite, blev mest flumm, så fotouppgiften får jag väl ta och göra någon annan dag. Fast vet inte hur jag ska fota, den där fotografen fick jag ingen insperation av. Jah jah, jag kommer väl på någonting! :)

Jag hade då en riktigt trevlig morgon med Sara tösen! Kanske blir flera tisdagsmornar, vad vet jag? ^^


Recept - sega chockladmuffins

Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl strösocker
100 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 krm salt
4 msk kakao

Gör såhär:

1. Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
2. Smält smöret.
3. Blanda alla torra produkter i en enskilld skål/bunke.
4. Häll i smör och mjölblandning i äggsmeten och vispa till en jämn smet. (Den blir ganska så trögflytande)
5. Skeda upp ca 3/4 smet i muffinsformarna.
6. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!*
7. Låt muffinsen svalna en stund, sedan är det bara att hugga in!

*Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga! ;)

Tips: Du kan lägga lite choklad i mitten, eller om du tycker om mandlar så kan du garnera med det! Det är helt upp till dig, det kan alltid vara kul att testa lite!

Sarax2 är i farten igen!

Skoladagen idag kan ju inte ha gått mycket snabbare! Och det kan ju bara bero på att Sara och Sara har varit flumm idag. Redan på morgonen då det mesta alltid går segt, så gick det väl skapligt fort tycker jag. Men på den enorma rasten som brukar ta hundra år att komma igenom, den försvann bara sådär! :D Vi pluggade fysik, som gick ovanligt bra! Men vi fick också fram en egen variation av lejonkungens låt "Mitt i djungeln, den stora djungeln, där sover lejonen......" Haha. Det gick lite över styr, men kul var det! :D

Innan fotot var flummbullarna igång igen, men denna gång var det dans med stolar. "I like to move it move it, I like to move it move, I like to... MOVE IT!" Jah det säger allt!

Min dag har med andra ord varit bra! *tummen upp*

Det där blev väl i alla fall lite fel.

Min helg har, väldigt kortfattat, sett ut såhär.
Fredag:
- Tacos med mamma.
- Myskväll hos Linnea, med Ice Age och mycket snack och skratt som alltid! :D

Lördag:
- Tog en fika på stan med mamma, hennes vännina Elin och hennes barn Josefine och Isak.
- Storhandlade på willys.
- Ännu en kväll med tacos.

Söndag:
- Upp tidigt för att kolla när Josefine spelade en basketmatch. Riktigt duktig var hon. :)
- Åkte ut till mormor och morfar för att ta en fika.
- In till stan och vid tre blev det ännu en basketmatch, men denna gång var det KIF (cissis gamla lag) som spelade. riktigt spännande kan jag då lugnt säga!!!
- Det SKULLE ha blivit tacos denna kväll med, men min kväll blev ruskigt tidig pga att det blev tjafs och jag gick och la mig redan klockan sex på kvällen! Så det blev mer än 12 timmars sömn natten till idag (måndag)!

Helgens bästa är då helt klart när en snubbe på stan trodde att jag var mamma till Elins lilla Isak! Haha. Lite komiskt tycker jag allt. Men allvarligt då, ser jag ut att vara mamma!? ^^


Inte det lättaste att ta en skarp bild när motivet flyttar på sig stup i kvarten! ;)

Film: A lot like love.

En film för dig som gillar romantiska komedier!


Vissa finner kärleken vid första ögonkastet - andra inte. Vi följer Oliver och Emily som träffas för första gången på en flight mellan New York och LA - båda säkra på att de är varandras totala motsatser. Tiden går och de träffas med jämna mellanrum under de kommande sju åren, men timingen är aldrig rätt. De kämpar med förhållanden, karriärer och separationer, men allt går inte som hoppats...



Långt långt.... upp?

Usch och fy, för två saker!
1. Jag har världens träningsvärk sedan idrotten i onsdags, då Hanna hade ett friskis och svettis pass med oss. Så nu ser man ut som en mupp när man går! >.<
2. I onsdags när jag var hemma hos pappa så blev det till att mäta sig. För pappa är envis som tusan, för han tror inte att jag kommer bli längre än honom en dag. ^^ Hur som helst, han är just nu TVÅ mm längre än mig! haha. Men det värsta med detta är att jag har blivit längre! :O Förut var jag exakt 185, men nu är jag 185.3! Visst det är inte så stor skillnad, men jag vill inte vara längre! Gaaah!


Ny istid ?


Jah, detta fick man se när jag av någon anledning tittade ut mot balkongen idag. Det är väl ca en meter snö! Då är frågan, ska det verkligen snö så mycket mer nu? Det börjar ju faktiskt bli lite varmare, ligger runt nollen hela tiden. Men, när allt denna snö försvinner lämnar den ju kvar en massa slask, slask och slask! Det kommer med andra ord inte bli kul!

Rädda liv.

Idag har min klass haft "Rädda liv". Vi har alltså undervisats om hur olyckor kan se ut, vad man ska göra osv. Vi fick även se några filmer och sedan lära oss HLR och framåtstupat sidoläge. Så nu jävlar så ska jag rädda livet på varenda männsika som faller ihop framför mig! haha. Nej men, det var lärorikt, men jobbigt att se filmerna och höra hur folk hade förlorat någon nära.


"... oss på köpet!"

Åhhw, hade en hel mys fika med flickorna efter skolan idag. Det blev mycket snacka och skratt som vanligt! Och ganska så sent också, var hemma halv sju ^^ Jag tycker i alla fall att vi ska hitta på saker oftare, har blivit lite glest med det på den senaste tiden!

Just nu sitter jag och käkar lite vindruvor, mumma! Ska nog gå och lägga mig tidigt idag, är verkligen hur trött som helst >.< Men innan sängen så blir det min dagliga kvällsträning! :) Jah, det är såhär, jag har blivit duktig och börjat träna lite här hemma på golvet innan jag går och lägger mig! Det är riktigt skönt + att jag somnar fort! *tummen upp*

Dagens: "Om du tar henne så får du oss på köpet!" (med östgötskt (staving?) dialekt!)


*BIG happyface*

Åhhh, längtar till efter skolan! Då blir det en fika på stan med flickorna! Det var länge sedan som vi hittade på någonting tillsammans, vilket jag tycker är väldigt synd! Det får vi la ändra på. :)

Snö attack!


Snöbollskrig! Wohoo, det kan ju inte vara mer än skoj!.... och kallt ^^ Men jag som var kamerahållare blev ju då inte utsatt för någon snöattack ;) Men det blev däremot Sara! Stackarn, hoppas hon inte blir ännu mer sjuk nu.